HOME
ABOUT TEI
Overview TEI
Vision | Mission
Organiaztional Structure
Board
Executive Board of Directors
Management Team
Staff
Our Way
Slogan
Annual Report | Statements Report
Green Office
Awards and Honors
Funds
Dr. Dhira Phanthumavanich Fund
Global Warming and Health Fund
ABOUT TEI
Vision | Mission
Organiaztional Structure
Board
Executive Board of Directors
Management Team
Staff
Our Way
Slogan
Annual Report | Statements Report
Green Office
Awards and Honors
Funds
Dr. Dhira Phanthumavanich Fund
Global Warming and Health Fund
OUR WORK
Group of Our Work
Industrial Environment
Sustainable Industry
Industrial Pollution
Urban and Community Environment
Livable City/Community
Municipal waste-Food Waste
Plastic Waste
PM2.5 Pollution
Sustainable Consumption and Production
Green Label
Eco-labels
Environmental Friendly Services
Carbon Footprint Consultants
Green Procurement
Natural Resources
Land Resources
Marine and Coastal Resources
Biodiversity
Climate Change
Climate Mitigation
Climate Adaptation
Environmental Capacity Development
Training
Environmental Study
Environmental Network, Policy and Plan
Environmental Policy and Plan
TBCSD
OUR WORK
Industrial Environment
Sustainable Industry
Industrial Pollution
Urban and Community Environment
Livable City/Community
Municipal waste-Food Waste
Plastic Waste
PM2.5 Pollution
Sustainable Consumption and Production
Green Label
Eco-labels
Environmental Friendly Services
Carbon Footprint Consultants
Green Procurement
Natural Resources
Land Resources
Marine and Coastal Resources
Biodiversity
Climate Change
Climate Mitigation
Climate Adaptation
Environmental Capacity Development
Training
Environmental Study
Environmental Network, Policy and Plan
Environmental Policy and Plan
TBCSD
KNOWLEDGE
Knowledge Base
Article
Infographic | Poster
Video Clip
Publications
KNOWLEDGE
Article
Infographic | Poster
Video Clip
Publications
EVENTS
News and Activities
Our Activities
Environment News
EVENTS
Our Activities
Environment News
GET INVOLVED
Be a Part of Us
Jobs
Internships
GET INVOLVED
Jobs
Internships
CONTACT US
Events
Our Activities
...
TEI ร่วมมือ คพ. และ สสส. มุ่งลดขยะอาหารจากศูนย์อาหาร (In Thai)
10 มิถุนายน 2567 คณะทำงานจากสถาบันสิ่งแวดล้อมไทย หรือ TEI นำโดยคุณวิศรา หุ่นธานี ผู้เชี่ยวชาญ พร้อมด้วย ดร.ยศพิชา คชาชีวะ ที่ปรึกษา และคุณพลาวัตร พุทธรักษ์ ผู้แทนกรมอนามัย ได้ร่วมกับคณะเจ้าหน้าที่กรมควบคุมมลพิษ เข้าสำรวจศูนย์อาหารของกรมฯ เพื่อให้คำแนะนำด้านสุขาภิบาลอาหารและการจัดการขยะอาหาร ในขั้นตอนการเตรียมอาหาร การขาย และการรับประทานของผู้บริโภค
นอกจากนี้ ยังได้จัดกิจกรรมอบรมเสริมสร้างความรู้ความเข้าใจแก่เจ้าของร้านอาหาร พ่อค้าแม่ค้า และพ่อครัวแม่ครัว และเจ้าหน้าที่ที่เกี่ยวข้อง รวม 25 คน ในการเก็บรักษาและใช้วัตถุดิบให้เกิดประโยชน์สูงสุด ลดและคัดแยกขยะอาหารที่เกิดขึ้น
ในการนี้ได้รับเกียรติจากคุณผุสดี เยี่ยมสวัสดิ์ เลขานุการกรมควบคุมมลพิษ กล่าวต้อนรับผู้เข้าร่วมอบรม และย้ำให้เห็นว่าปัญหาขยะอาหารเป็นประเด็นระดับโลก ประเทศไทยเราก็มีแผนและเป้าหมายลดขยะอาหารลงไม่น้อยกว่า ร้อยละ 50 ภายในปี พ.ศ. 2573 จึงขอบคุณทุกฝ่ายที่เข้ามาช่วยกัน
สำหรับศูนย์อาหารกรมควบคุมมลพิษ (คพ.) ถือเป็นหนึ่งในศูนย์อาหารต่างๆ ที่แสดงความมุ่งมั่นในการลด ป้องกัน และจัดการขยะอาหารที่แหล่งกำเนิด โดยได้รับการสนับสนุนจากสำนักงานกองทุนสร้างเสริมสุขภาพ (สสส.)
Share:
แชร์
Tweet
Tags:
Sustainable consumption
Food waste
TEI
Pollution
Thailand Environment Institute
Environment
Share: